Dulceata de zmeura

de Mitinita in Dulceata / Gem, 20 Aug 2011 | 8849 vizualizari

 

Zmeura si mai ales dulceata de zmeura e nelipsita de la noi, n-ar strica sa ascund vreo cateva borcane caci in ritmul asta nu mai prind ele nici toamna. Cand e vorba de zmeura imi place sa folosesc gelfix, ii pastreaza aroma si culoarea mai bine si prefer 2:1 fiindca nu imi plac gemurile prea dulci.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de zmeura
  • 500 gr zahar
  • 1 pachet gelfix 2:1
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de zmeura:

 

Se clateste zmeura cu apa pana scapam de impuritati.

Continutul plicului gelfix se amesteca impreuna cu 2 linguri de zahar ,se pune peste zmeura,se amesteca usor.

Se pune la fiert pana da in clocot si se ia spuma care se formeaza.Spuma se ia tot timpul.

Dupa ce a inceput se fiarba,se ia deoparte si se amesteca impreuna cu restul de zahar.

Se pune inapoi pe foc si cand incepe sa fiarba se mai lasa numai un minut.

Se pune dulceata in borcanele sterilizate,se infileteaza bine capacele si se intorc invers pentru cinci minute. In acest fel,va asigurati ca se sigileaza borcanul.

Se pastreaza intr-in loc racoros.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Mitinita 1

22.08.2011, 09:35

Bucataras Medi 1

22.08.2011, 13:27

wow..................ce mult imi place..............

Mitinita 1

22.08.2011, 22:20

nimic nu se compara cu gemul de zmeura

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata ecologica de caise